Pankkisäästäminen

Mitä?

Pankkisäästämisestä puhuttaessa tarkoitetaan yleensä talletuksia pankkitileille. Eli tilillä olevia varoja.Suomalaisten varallisuus on eniten kiinni asunnossa tai muussa kiinteistössä. Seuraavaksi eniten varallisuutta on pankkitilillä, talletuksina. Tili säästöjä varten on oiva tapa pitää rahaa sivussa tulevaisuutta varten.

Turvallisuusnäkökulmasta on myös järkevää, ettei tilillä johon pankkikortti on liitetty, ole kovin suuria summia rahaa.

Mihin tarkoitukseen?

Mihin pankkisäästöillä varaudutaan? Yleisimmin tilillä olevilla säästöillä varaudutaan pahoihin päiviin. Tilille talletetaan rahaa, jonka voi tarpeen tullen ottaa käyttöön. Yksi tärkeä säästämisen kohde on myös asunto. Asuntoa varten laitetaan rahaa sivuun jo hyvissä ajoin, vaikka asunnon ostaminen ei vielä olisi lähitulevaisuudessa aikeissa.

Rahan säästäminen tilille sopii lähes kaikille ihmisille, taloudellisesta tilanteesta riippumatta.Tilille voi säästää suuriakin summia, mutta myös pieniäkin määriä rahaa. Säästämisestä puhuttaessa ei mikään summa ole liian pieni.

Pankkisäästämisessä ei ole yhtä ainoaa tapaa. Toinen voi laittaa säästöön tietyn määrän rahaa joka kuukausi toistuvalla maksusuorituksella,toinen siirtää itse rahaa säästöön silloin kun haluaa, sen summan kuin haluaa.

Miksi pankkisäästäminen?

Koemme pankkisäästämisen, rahan siirtämisen tilille helppona ja tuttuna vaihtoehtona. Tässä säästämismuodossa ei ole mitään riskejä, eikä siihen tarvitse perehtyä osatakseen hommaa.

Olemme jossittelija kansaa. Mitäpä jos? Jos tarvitsenkin rahoja yllättäen, tilillä ne ovat turvassa ja helposti saatavilla. Säästötileihin ei liitetä maksukortteja, eikä tililtä voi maksaa. Tämä mahdollistaa rahojen kertymisen huomaamatta, eikä niitä tule käytettyä vahingossa.

Ei tuottavin vaihtoehto

Pankkisäästäminen, tilillä rahojen makuuttaminen ei ole kovinkaan tuottava ratkaisu.Vaikka kyse ei olisi edes suurista summista, tileillä ei juurikaan saa rahoilleen korkoa, mikä taas on mahdollista muilla  säästämistavoilla.

Pankkisäästämisessä on kuitenkin muutamia vaihtoehtoja joilla voi saada hienoista tuottoa rahoilleen. Rahojen säästäminen pelkälle käyttötilille ei juurikaan tuota mitään, mutta jos valitsee tiliksi kasvutuottotilin tai määräaikaistilin voi rahat saada kasvamaan korkoa.

Pankkisäästäminen sopii ihmiselle joka haluaa pitää varojaan säästössä erillisellä tilillä pahan päivän varalle.Tämä tapa on täysin riskitön ja vaivaton.  Varoille ei kuitenkaan ole luvassa tuottoa, ne ovat lähinnä turvassa. 

Pankkien kilpailu

Pankeissa riittää valinnanvaraa. Suomessa toimii lukuisia pankkeja, pikaisella selailulla valinnan varaa on ainakin kymmenen tunnetun pankin välille. 

Ei ole yhtä ainoaa oikeaa pankkia. Pankkien välillä on eroja. Se mikä sopii toiselle, voi olla toiselle taas täysin tarpeetonta. Kannattaa vertailla pankkeja ja etsiä sopiva omiin tarpeisiin. Vertailulla ja kilpailutuksilla mahdollistat parhaan hyödyn omille varoillesi.