spot_img
KotiUutisetALOITA NYT – PITKÄJÄNTEISYYS SOPII RAHASTOSÄÄSTÄMISEEN

ALOITA NYT – PITKÄJÄNTEISYYS SOPII RAHASTOSÄÄSTÄMISEEN

POP Pankin rahastotarjonta monipuolistui keväällä 11 uudella tuotteella. Rahastosäästämisessä on keskeistä hajauttaa sijoittaminen eri omaisuuslajien lisäksi ajallisesti ja maantieteellisesti. Tärkeintä on aloittaa säästäminen nyt, koska sijoittaminen on pitkäjänteistä työtä, jossa tavoitteet ovat vuosien tai vuosikymmenten päässä. Tarvittaessa säästöt saa käyttöönsä nopeasti.

Kehityspäällikkö Nuutti Härmä POP Pankkiliitosta innostaa tutustumaan POP Pankin laajaan rahastovalikoimaan ja uusiin osake- ja korkorahastoihin. Nyt tarjolla on esimerkiksi maailman suurimman osakemarkkina-alueen Pohjois- Amerikan POP Amerikka -sijoitusrahasto, korkeampaa riskiä edustavat mielenkiintoiset kehittyvien markkinoiden rahastot sekä muut POP Rahastojen sijoitusvälineet, jotka jakautuvat korkorahastoihin, osakerahastoihin sekä yhdistelmärahastoihin. Härmä kertoo, että suosituiksi ovat nousseet myös UB Reaaliomaisuusrahastot, joissa etenkin metsään sijoittava rahasto on houkutellut runsaasti sijoituksia. Lisäksi uuteen POP Yrityslaina -rahastoon ja moniin maantieteellisesti kiinnostaviin rahastoihin, kuten POP Aasiaan, ovat asiakkaat jo tehneet merkintöjä.

– Valikoima on niin monipuolinen ja maantieteellisesti laaja, että lähes kaikille säästäjille ja sijoittajille löytyy varmasti sopiva tuote tai yhdistelmä tuotteita, Härmä miettii.

Hajautus tuo turvaa

Säännöllinen rahastosäästäminen tarkoittaa toistuvaa sijoittamista, jossa kuukausittain talletetaan tietty summa valittuun rahastoon tai useampaan rahastoon.

– Säästämisen voi aloittaa vaikka 50 eurolla kuukaudessa, tosin nykyään 100 euroa on suosittu käytäntö. Yleensä säästäminen aloitetaan tekemällä sijoitussuunnitelma POP Pankin asiantuntijoiden kanssa. Alkuun voi lähteä myös verkkopankissa omatoimisesti, jos tuotteet ja sijoittaminen ovat entuudestaan tuttuja.

POP Rahastoissa varat on hajautettu, joten kaikki rahat eivät ole kiinni yhdessä osakkeessa. Salkunhoitajat hoitavat varoja systemaattisesti ja ammattimaisesti. Sijoittamisen voi helposti aloittaa varaamalla ajan sijoitusneuvojalle POP Pankin konttoriin. Tällöin käydään yhdessä läpi, kuinka ison riskin sijoittaja on valmis ottamaan ja miten suurta tuottoa hän odottaa sijoituksilleen.

Pankki antaa jokaiselle asiakkaalle yksilöllisen sijoitusneuvon. Sijoituksen markkina-arvo voi heilahdella sijoitusaikana paljonkin, mutta ajallinen hajautus, omaisuuslajihajautus sekä maantieteellinen hajauttaminen tasoittavat asiakkaan riskiä pitkällä aikavälillä.

Lue lisää rahastosäästämisestä >

Pitkäjänteistä ja tavoitteellista

– Rahastosäästäminen kannattaa aloittaa heti, koska kuukausisäästämisestäkin voi kertyä pitkällä aikavälillä mukava potti. Aina ei tarvita isoa alkupääomaa, vaikka se arkijärjellä saattaakin tuntua ristiriitaiselta ajatukselta.Härmä kannustaa vaivattomaan ja pitkäjänteiseen rahastosäästämiseen, jossa tavoitteet ovat vähintään viiden vuoden päässä, mutta mieluiten kaukana tulevaisuudessa. On hyvä seurata maltilla markkinatilanteiden vaihtumista ja sijoitetun pääoman mahdollista laskua esimerkiksi osakerahastoissa. Kuukausisäästäjähän saa saman rahaston osuuksia halvemmalla, kun sen arvo laskee.

– Oman riskinsietokyvyn tunnistaminen on yksi tärkeimmistä asioista säästämisessä. Riskitaso ja tuotto- odotukset saattavat olla liian korkeita, jos kurssiheilunta vaikuttaa negatiivisesti mielialaan tai unen laatuun. Tämä on hyvin yksilöllistä. POP Pankin sijoitusneuvojat auttavat asiakkaita myös silloin, kun osakemarkkinoilla kuohuu. Apua saa silloinkin, jos sijoituksia on tarve lunastaa eli myydä, ja toteuttaa unelmia, joita on säästämisen alkuvaiheessa tavoiteltu.

POP Rahastoja hallinnoi Sp-Rahastoyhtiö Oy. UB Rahastoja hallinnoi UB Rahastoyhtiö Oy. Rahastojen historiallinen kurssikehitys ei ole tae tulevasta kehityksestä. Rahastojen arvo voi nousta tai laskea. Rahastot eivät ole Sijoittajien korvausrahastosuojan eikä talletussuojan piirissä. Tätä viestiä ei ole tarkoitettu sijoitusneuvonnaksi eikä sitä tule pitää yksilöllisenä neuvona ostaa tai myydä rahoitusvälineitä. Jos haluat keskustella lisää rahastosäästämisestä, ota yhteys omaan POP Pankkiisi, autamme mielellämme.

Rahastoihin säästäminen kuukausittain vuosien ajan on pitkäjänteistä, mutta palkitsevaa. Monipuolinen hajautus ajallisesti, omaisuusluokittain ja maantieteellisesti on oleellista. Unelmiaan voi lähteä toteuttamaan 50 euron kuukausittaisella summalla. Uusia rahastosäästämisen kohteita ovat esimerkiksi maantieteellisesti kiinnostava POP Amerikka ja POP Aasia.

Nyt voit merkintä rahastoja ilman merkintäpalkkiota 1.12.2019-29.2.2020 välisenä aikana POP Mobiilissa, verkkopankissa ja konttorissa.

Teksti Johanna Pelto-Timperi