spot_img
KotiUutisetKannattaako bitcoineihin investoida?

Kannattaako bitcoineihin investoida?

Moni säästämisestä ja investoimisesta kiinnostunut on kenties pohtinut bitcoineihin sijoittamista. Bitcoinit ja muut kryptovaluutat ovat nykyajan sijoitusmaailman kuumin trendi, sillä niiden avulla voi hallita sijoituksiaan ilman, että olisi riippuvainen pankeista tai muista instituutioista. Tässä artikkelissa tutustumme bitcoiniin investoimisen moniin eri puoliin, sillä kryptovaluutat toimivat eri tavalla kuin muut sijoituskohteet. Sijoittamalla voi mahdollisesti laittaa omaisuutensa kasvamaan, mutta onko asia näin myös bitcoinien tapauksessa?

Bitcoin kurssin vaihtelu johtuu monista syistä

Kryptovaluuttojen kurssit vaihtelevat enemmän kuin muut osakekurssit, sillä niiden arvo perustuu pitkälti pelkästään kysyntään ja tarjontaan. Muut osakekurssit eivät ole yhtä riippuvaisia kysynnästä ja tarjonnasta, vaan yleisestä taloustilanteesta, jota valtiot ja pankit yrittävät yleensä kohentaa investoinneilla. Kryptovaluutat ovat kuitenkin täysin erillään valtion ja pankkien säännöistä.

Bitcoin kurssi on kryptovaluuttojen kursseista yleensä normaalein, sillä sen suosio on kaikkein tasaisinta. On kuitenkin totta, että uutiset ja trendit vaikuttava paljon Bitcoinin suosioon ja välillä muut kryptovaluutat ovat saaneet enemmän huomiota. Bitcoin on kuitenkin säilyttänyt suosionsa hankaluuksienkin läpi. Välillä valuuttaa on saanut liikaakin huomiota, jolloin kysyntä on ylittänyt tarjonnan. Bitcoinia pystyy louhimaan vain rajallisen määrän, joten välillä on käynyt niin, ettei bitcoineja ole pystytty louhimaan tarpeeksi nopeaan tahtiin. Yleensä tällainen kurssivaihtelu on väliaikaista ja Bitcoinin kurssi palautuu nopeasti takaisin normaaliin.

Huolellisuus ja varovaisuus palkitaan

Jos haluaa yhdistää sijoittamisen ja säästämisen, pitää miettiä sijoituspäätöksiään huolella. On myös oltava huolellinen sen suhteen, mistä Bitcoineja nostaa, jotta ei tule huijatuksi. On myös mietittävä tarkkaan, miten paljon on valmis sijoittamaan kryptovaluuttaan, jonka kurssi vaihtelee paljon. Yleisesti ei suositella, että Bitcoiniin investoisi paljoa rahaa, sillä se ei ole kaikkein turvallisin sijoituskohde. Myös muita osakekursseja kannattaa seurata ja bitcoinin voi yhdistää muihin sijoituksiin, jolloin koko omaisuus ei ole yhden kryptovaluutan varassa.

Hauska kokeilu vs. Oikea sijoittaminen

Voikin miettiä, miten Bitcoineihin sijoittamiseen haluaa itse suhtautua; haluaako vain kokeilla jotain uutta vai haluaako aidosti syventyä kryptovaluuttoihin sijoittamiseen. Kaikenlainen sijoittaminen pitää ottaa vakavasti, sillä siinä käytetään kuitenkin oikeaa rahaa, mutta toisaalta sijoittamiseen voi suhtautua myös oppimiskokemuksena. Bitcoiniin sijoittaessasi tulet varmasti oppimaan lisää kryptovaluuttojen perusteista ja niiden kurssien vaihtelusta. Voit jopa lukea asiasta lisää, jolloin sinun on helpompi tehdä sijoituspäätöksiä ja verkosta löytyy myös sijoittamiseen painottuvia kursseja.

Kannattaa muistaa, ettei sijoittamaan kannata koskaan lähteä täysin rahan kiilto silmissä, sillä yleensä Bitcoiniin investoidessa häviää rahaa. Bitcoiniin investoiminen ei siis saa olla mikään ratkaisu esimerkiksi taloudellisiin ongelmiin.

Oman omaisuutensa hallitseminen

Suurinta osaa sijoittajista kiehtoo kryptovaluuttojen tapauksessa se, että pystyy itse hallitsemaan omaa omaisuuttaan. Bitcoineilla maksaessa ei tarvitse muun muassa maksaa veroja, sillä kryptovaluutat eivät ole valtioiden tai pankkien hallussa. Tavallaan maksuissa voi siis säästää, jos maksaa Bitcoineilla, mutta toisaalta oman omaisuuden arvo saattaa heittelehtiä tämänhetkisen kurssin muutoksien seurauksena. Bitcoin-sijoituksella on siis omat haittapuolensa, jotka on otettava huomioon.

Bitcoinin kannattavuus riippuu motiiveista

Bitcoin ei ole kaikkein turvallisin sijoituskohde, mutta sen on sanottu olevan kaikkein turvallisin eri kryptovaluuttojen joukosta. Toisaalta sen kurssiin vaikuttavat herkästi tämänhetkiset uutiset ja trendit, joten sijoittaja ei voi olla varma siitä, että Bitcoin-sijoituksella tulee tienaamaan rahaa. Tärkeämpää on se, että saa sijoittamisen myötä uutta tietämystä ja kokemuksia, joista on hyötyä myös tulevaisuudessa. Säästämisen ja sijoittamisen oppiminen ei nimittäin ole helppo ja nopea prosessi, vaan se vaatii paljon itsensä haastamista.