spot_img
KotiUutisetKOLME POHJALAISPANKKIA SUUNNITTEE YHTEENSULAUTUMISTA – UUSI PANKKI ULOTTUISI KONTTORIVERKOSTOLLAAN SEINÄJOELTA OULUUN

KOLME POHJALAISPANKKIA SUUNNITTEE YHTEENSULAUTUMISTA – UUSI PANKKI ULOTTUISI KONTTORIVERKOSTOLLAAN SEINÄJOELTA OULUUN

POP Pankki Pohjanmaa, POP Pankki Sievi ja POP Pankki Tiistenjoki ovat julkistaneet sulautumisaikeensa. Toteutuessaan POP Pankki Sievi ja POP Pankki Tiistenjoki sulautuisivat POP Pankki Pohjanmaahan, josta puolestaan kasvaisi 10 konttorin kokoinen, taseeltaan lähes 700 miljoonan euron pankki. Jo muutamia vuosia mietinnässä ollut yhdistyminen sai tuulta alleen viime vuonna. Sekä POP Pankki Pohjanmaan, POP Pankki Sievin että POP Pankki Tiistenjoen toimitusjohtajat näkevät, että yhdistymisessä olisi kyse nykyisten palvelujen rikastamisesta, jatkuvuuden turvaamisesta sekä vahvasta vipuvarresta alueellisia investointeja ajatellen. – Fuusiolla on usein kielteinen kaiku, mutta tässä tapauksessa yhdistyminen olisi vapaaehtoinen järkiliitto. Olemme yhdessä Sievin ja Tiistenjoen kanssa miettineet, miten voisimme palvella asiakkaitamme ja markkina-alueitamme parhaiten, hyödyntäen kunkin pankin vahvuuksia. Sulautumisen myötä asiakkaillamme olisi käytettävissään entistä laajempi asiantuntijaverkosto, sanoo POP Pankki Pohjanmaan toimitusjohtaja Hanna Linna.   – POP Pankki Tiistenjoella on pitkä, 115-vuotinen historia takanaan. Käynnissä oleva työn tekemiseen ja asumiseen liittyvä murros on muuttanut ja muuttaa markkinaa voimakkaasti. Myös pankkien on elettävä ajassa ja mietittävä, miten palveluiden jatkuvuus varmistetaan tulevaisuudessakin, summaa POP Pankki Tiistenjoen toimitusjohtaja Päivi Peurala. – POP Pankki Sievin asiakaskehitys on ollut ilahduttavaa. Haluamme olla alueellisessa kehityksen tukemisessa aktiivisesti mukana. Yhdistyminen lisäisi kohdallamme mahdollisuuksia vastata kasvaneeseen kysyntään, sanoo POP Pankki Sievin toimitusjohtaja Kirsi Valtonen. POP Pankki -ryhmän toimitusjohtaja Pekka Lemettinen antaa tukensa aiotulle sulautumishankkeelle:- Vastuullisuus on vahvasti esillä julkisessa keskustelussa. Vahvuuksien yhdistäminen ja oman liiketoiminnan jatkuvuuden turvaaminen sekä tätä kautta alueellisen elinvoimaisuuden kehittäminen on käytännön vastuullisuutta, sanoo Lemettinen. 

Päätöksiä maaliskuussa

Suunnitelman toteutuminen edellyttää vielä, että pankkien hallitusten sulautumisehdotus käsitellään maaliskuussa pidettävissä osuuskunnan kokouksissa. Mikäli esitys hyväksytään, fuusio tapahtuisi syksyllä 2020.  Toteutuessaan fuusio ei vaikuttaisi konttoreihin tai työntekijämäärään. Uudella POP Pankki Pohjanmaalla olisi yhteensä 10 konttoria Seinäjoki–Oulu-alueella ja henkilökuntaa noin 70 henkilöä.     – Kaikkien kolmen pankin puolesta voin todeta, että viemme tätä suunnitelmaa positiivisin mielin eteenpäin. Tätä uudistusta on aidosti tehty jäsenten sekä asiakkaiden parasta ajatellen. Tiedotamme asiasta lisää osuuskunnan kokousten jälkeen, toteaa Hanna Linna. 

Lähde: Pop Pankki