spot_img
KotiUutisetOP selvitti: 70 prosenttia alle 35-vuotiaista pärjäisi ilman käteistä ja käyttää mobiilimaksua

OP selvitti: 70 prosenttia alle 35-vuotiaista pärjäisi ilman käteistä ja käyttää mobiilimaksua

Nuoret ovat mobiilimaksamisen edelläkävijöitä. OP:n kyselyssä seitsemän kymmenestä alle 35-vuotiaasta kertoo jo käyttävänsä mobiilimaksamista. Mobiililompakko Pivon käyttö kasvoi alkuvuonna voimakkaasti, ja sovelluksesta löytyy nyt myös digitaalinen opiskelijakortti.

OP kysyi 18–35-vuotiailta heidän maksamisen tavoistaan. Nuorista 72 prosenttia kertoo käyttävänsä mobiilimaksamista ja 71 prosenttia kertoo, että pärjäisi jo nyt ilman käteistä. Palveluista nuoret käyttävät useimmin pankkien mobiilimaksusovelluksia ja kansainvälisiä laskutuspalveluja.

– Mobiilin aikakaudella kasvaneille nuorille uusien maksutapojen omaksuminen on helppoa. Maksaminen muuttuu nyt nopeasti ja sen myötä asiakkaiden valinnanvara maksutapojen suhteen kasvaa, sanoo OP:n tileistä, maksamisesta ja taloudenhallinnasta vastaava johtaja Masa Peura.

Nuoret arvostavat mobiilimaksutavassa ennen kaikkea sen helppoutta, nopeutta ja turvallisuutta. Kassalla asioidessa nuoret maksavat tyypillisimmin pankkikortin lähimaksulla (61 prosenttia vastaajista). Käteisellä maksaa enää vain neljä prosenttia nuorista.

– Viimeksi tarvitsin käteistä, kun käytin taloyhtiön pesutupaa. Se on myös ainoa syy, miksi käytän käteistä kaupassa; saadakseni kolikoita pesutupaan, vastaa parikymppinen turkulainen.

Kyselyyn vastanneet nuoret suosittelevat kaikenikäisiä kokeilemaan mobiilimaksamista rohkeasti.

– Astu nykyaikaan ja helpota elämääsi suuresti, kannustaa parikymppinen iisalmelainen.

Pivosta löytyy nyt myös digitaalinen opiskelijakortti

Digiasioinnin edelläkävijöinä nuorilla on vahva näkemys myös siitä, mihin suuntaan he toivoisivat mobiilimaksamisen kehittyvän. Suurin osa vastaajista (36 prosenttia) toivoo, että maksusovellus osaisi automaattisesti ottaa käyttöön kaikki asiakkaalle kuuluvat alennukset. 23 prosenttia toivoo, että kaikki maksamiseen liittyvä löytyisi jatkossa yhdestä sovelluksesta, ja 17 prosenttia toivoo voivansa jatkossa maksaa biometrisellä tunnisteella, kuten kasvoilla tai sormenjäljellä.

– Kehitämme Pivoa laaja-alaiseksi maksamisen työkaluksi. Nyt maksusovelluksia käytetään esimerkiksi kulujen jakamiseen kavereiden kesken ja ostosten maksamiseen, mutta jatkossa asiakkaat tulevat käyttämään sovelluksia myös erilaisten palveluiden ja alennusten löytämiseen. Maksusovelluksista tulee enemmän palvelusovelluksia, johtaja Peura sanoo.

Vuoden ensimmäisellä puoliskolla mobiilimaksusovellus Pivon käyntimäärät kasvoivat 65 prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajasta. Tänä syksynä Pivosta löytyy jo 200 000 opiskelijan opiskelijakortti ja sen myötä myös kaikki opiskelijakortin edut. Pivosta voi lisäksi ostaa kymmenen suomalaiskaupungin paikallisliikenteen bussilippuja.

OP:n kyselyyn vastasi netissä 600 iältään 18-35-vuotiasta suomalaista, ja sen toteutti Crowst.