spot_img
KotiUutisetEthereum louhinta

Ethereum louhinta

Jos olet miettinyt kryptovaluuttojen hankintaa, olet oletettavasti pohtinut juuri Ethereumin luomia mahdollisuuksia. Tämä johtuu siitä, että kyseessä on ehdottomasti yksi alan kuuluisimmista vaihtoehdoista. Tämä tekee siitä tietenkin myös suositun vaihtoehdon niin kuluttajien kuin myös yritysten keskuudessa. Ennen kuin hankit Ethereumia on kuitenkin hyvä tietää mahdollisimman paljon siihen liittyvistä tärkeistä asioista.

Yksi näistä on tietenkin sekä Ethereumin kurssi että louhinta. Varsinkin jälkimmäinen on yleensä asia, mikä jää monilta sijoittajilta pimentoon. Kuitenkin se, että tiedät mahdollisimman paljon sijoitus kohteestasi vaikuttaa siihen, kuinka hyvin voit varautua kaikenlaisiin muutoksiin. Siitä syystä on hyvä käyttää hetki siihen, että perehdyt miten oikein eri vaihtoehtoja käytetään.

Ethereumin kurssi muuttuu hyvin nopeasti

Ennen kuin siirrymme Ethereum lohkoketjun louhintaan, haluamme kiinnittää huomiosi hetkeksi sen kurssiin. Nimittäin eth kurssi kuten kaikkien muidenkin kryptovaluuttojen kurssi sisältävät hyvin korkean volatiliteetin. Tämä tarkoittaa sitä, että niiden kurssi vaihtelee ja muuttuu hyvin paljon lyhyessä ajassa.

Tämä korkea volatiliteetti tekee kaikista kryptovaluutoista korkean riskiryhmän sijoituskohteita. Tämä tekee niistä samalla kuitenkin myös hyvin mielenkiintoisia vaihtoehtoja. Lisäksi on hyvä pitää mielessä, että voit käyttää joitakin erilaisia metodeja minimoidaksesi näitä riskejä. Siten niihin sijoittaminen pysyy mielenkiintoisena, mutta sinun ei tarvitse pelätä hirveästi riskejä. Voit käyttää monia verkon oppaita oppiaksesi näistä sijoittamis tavoista.

Ethereum, Ether ja ETH

On hyvä selvittää, että tiedät varmasti joidenkin Ethreumiin liittyvien termien erot. Tämän tekemällä voit välttää turhat hämmennykset, kun aloitat Ethereumiin sijoittamisen. Ensimmäisenä meidän tulee huomauttaa, että vaikka kryptoa kutsutaan yleisesti nimellä Ethereum, tämä on oikeastaan lohkoketjun nimi. Lohkoketju sattuu olemaan vain niin kuuluisa ja suosittu, että tätä nimitystä käytetään kryptosta kaiken kaikkiaan.

Toinen asia on se, että Ethereum ei ole edes kryptovaluutta. Se on oikeasti krypto merkki eli token. Tällä tiedolla ei sinänsä ole vaikutusta sinuun, koska kuluttajana niitä käytetään aivan samalla tavalla. Kuitenkin asia saattaa hämmentää, jos törmäät nimitykseen token, etkä tiedä, mitä sillä tarkoitetaan. Näiden merkkien nimitys on Ether tai lyhennettynä ETH. Jos esimerkiksi olet ostamassa juuri Ethereumia, tulet törmäämään juuri termeihin Ether tai ETH.

Louhinnalla pidetään lohkoketjua yllä

Seuraavaksi voimme vihdoin perehtyä Ethereum louhintaan. Jos et tiedä, mitä louhinnalla tarkoitetaan, se tarkoittaa toimintoa, jolla lisätään lisää osia eli lohkoja lohkoketjuun. Lohkoketju on kirjaimellisesti lohkoista muuttuva ketju. Lohkot taas sen sijaan sisältävät tietoa siitä, mitä lohkoketjulla on tehty. Toisin sanoen sen avulla voidaan selvittää kaikki kaupanteko ja muut mahdolliset toiminnot.

Louhinta tarkoittaa tosiaan näiden lohkojen luomista. Se, miten lohkoja louhitaan vaihtelee hieman yhdestä lohkoketjusta toiseen. Tulemme perehtymään tähän asiaan hieman enemmän pian. Sitä ennen on kuitenkin hyvä, että tiedät, että ethereumilla ei ole kattoa. Tämä tarkoittaa sitä, että lohkoketjulle ei ole asetettu maksimi määrää niin kuin monille muille lohkoketjuille on.

Ethereum lohkoketju on yksi kryptojen maailman tähdistä

Ethereum oli aikoinaan alan mullistava lohkoketju. Sitä pidetään ensimmäisenä lohkoketjuna, joka mahdollisti monia muitakin toimintoja kuin vain maksuna toimimisen. Kaikki se, mihin tiettyä kryptovaluuttaa voidaan nimittäin käyttää, perustuu täysin juuri sen pohjana toimivaan lohkoketjuun.

Tämä on nostanut Ethereumin erityisen korkeaan kuuluisuuteen, ja onkin syy siihen, miksi lohkoketjun nimeä käytetään myös kryptosta puhuessa. Ethereumin käyttötarkoituksiin kuuluu muun muassa suosittu rahoituksen hajautus, mikä on erityisen suosittu tarkoitus eri yritysten keskuudessa. Sen lisäksi viime vuosien suosittu keksintö NFT eli Non Fungible Token toimii lähes aina Ethereum lohkoketjun päällä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos olet kiinnostunut juuri näistä merkeistä, tulet käyttämään ether merkkejä kaupankäyntiin.

Voiko kuka vain lohkoa Ethereumia?

Olet saattanut kuulla, että lohkoketjun louhinnasta annetaan palkkio. Tämä on tietenkin täysin totta, minkä takia se kiinnostaakin monia. Tämän takia on hyvä tietää, voitko oikeastaan louhia Ethereumia.

Periaatteessa kuka vain louhia ethereum lohkoketjua, mutta tämä ei välttämättä ole aina kannatettavaa. Siihen tarvitaan nykyään hyvin korkealaatuinen laitteisto, johon kaikilla ei ole yksinkertaisesti varaa. Sen takia on hyvä pitää mielessä, että sinun ei ole pakko louhia itse Ethereumia ottaaksesi osaa alaan. Voit keskittyä sen hankintaan ja siitä kaupan käymiseen.

Ethereumin louhinta on muuttunut vuosien saatossa

Kuten mainitsimme aikaisemmin, eri lohkoketjuja louhitaan eri tavoilla. Periaatteessa se tapahtuu aina samankaltaisella tavalla siinä mielessä, että louhijan tulee käyttää tietokonetta ratkaistakseen erilaisia pulmia, mikä luo uuden lohkon.

Louhijat saavat tästä palkinnon, mikä onkin juuri se asia, millä eri lohkoketjujen louhinta eroaa toisistaan. Vanhin tapa louhia lohkoja on Proof of Work eli PoW, jota myös Ethereum käytti ennen. Tämä on kuitenkin siitä epäkäytännöllinen vaihtoehto, että se on varsin rasittava sekä luonnolle että louhijoille.

Tämän takia on hyvä, että Ethereum on siirtynyt uuden version avulla Proof of Stake eli PoS louhinta tapaan. Tämä on reilumpi louhijoille, mikä tekee siitä kestävämmän vaihtoehdon.

Ethereum lohkoketju tulee oletettavasti pysymään huipulla

Ei tietenkään voida sanoa aivan täydellä varmuudella, tuleeko Ethereum aina olemaan näin suosittu vaihtoehto. Loppujen lopuksi kryptovaluuttoihin kuuluu myös monia erilaisia vaikuttavia tekijöitä, joilla on suora vaikutus niiden suosioon.

Kuitenkin se, että Ethereum on onnistunut tässä näin kauan aikaa, ja pystyy mukautumaan ajan kanssa viittaa jatkuvaan suosioon. Voidaan olettaa, että Ethereum tulee pysymään pinnalla myös tulevaisuudessa. Tai näin voidaan ainakin uskoa kestävän niin kauan, kunhan lohkoketjuilla on paikka maailmassa, mikä vaikuttaa hyvin lupaavalta.