spot_img
KotiUutisetSadat tuhannet suomalaiset maksavat lainoistaan liian suurta korkoa

Sadat tuhannet suomalaiset maksavat lainoistaan liian suurta korkoa

Uuden korkokaton myötä yhä useampi suomalainen maksaa lainastaan turhan suuria korkoja. 1.7 voimaan tullut korkokatto alensi nimelliskoron kahdestakymmenestä prosentista kymmeneen prosenttiin. Laki on voimassa vuoden 2020 loppuun asti. Yhä useampi suomalainen voi siis maksaa lainastaan tällä hetkellä yli 10% nimelliskorkoa, vaikka vanhan lainan kilpailuttaminen hoituisi muutamassa minuutissa. Lainalaskuri.com palvelu haluaa tavoittaa nämä kuluttajat ja auttaa heitä säästämään rahaa.

”Pyrimme tavoittamaan Lainalaskuri.com palvelumme avulla ne kuluttajat, jotka ovat hakeneet lainaa ennen 1.7.2020 voimaan tullutta lakimuutosta. Kilpailuttamalla vanhan lainan uuteen voi säästää jopa tuhansia euroja.” Kertoo Lainalaskuri.com palvelua ylläpitävän Lead Group Oy:n toimitusjohtaja Niko Kiviniemi.

Lainalaskuri.com vertailee kaikki lainatoimijat

Lainalaskuri.com palvelun idea on tuttu hotellialalta, jossa esimerkiksi Trivago kerää eri hotellien ja vertailusivustojen hintatiedot helposti ymmärrettävään muotoon. Lainalaskuri.com tekee tämän saman, mutta pankkien, rahoituslaitosten sekä lainavälittäjien kesken.

Lainalaskurin avulla voi hakea lainoja aina 70 000 euroon asti, nopeasti ja helposti. Hakijan tulee vain täyttää esihakemus, jossa kysytään lainasumma, laina-aika, etunimi, sähköpostiosoite sekä puhelinnumero. Esihakemuksen perusteella palvelu näyttää arvioidun kuukausierän, ja sen lähettämisen jälkeen listaa juuri hakijalle edullisimmat vaihtoehdot, joiden joukosta hakijalla on helppo tehtävä valita itselle sopivin lainapaikka.

Palvelussa on mukana tällä hetkellä yhteensä yli 50 eri pankkia, rahoituslaitosta sekä lainavälittäjää. Tulevaisuudessa palvelun avulla voi kilpailuttaa myös asuntolainat.

”Asuntolainojen kilpailuttaminen tullaan julkaisemaan loppuvuoden puolella, ja uskomme, että se tuo asuntolainoja etsiville kuluttajille huomattavia säästöjä.” toteaa Kiviniemi. 

Lähde: MyNewsDesk