spot_img
KotiUutisetNäin pidennät iPhone 13-laitteesi käyttöikää hyvien suojakuorien avulla

Näin pidennät iPhone 13-laitteesi käyttöikää hyvien suojakuorien avulla

Säästämisessä ei ole olennaista vain se, että osaa pitää kirjaa kulutuksestaan, jotta myös ylimääräisiä säästöjä jää jäljelle. On myös tärkeää pitää huolta tavaroista, jotka jo omistaa, jotta uutta tavaraa ei tarvitse ostaa liian nopeasti. Varsinkin digilaitteiden tapauksessa on tärkeää, että laitteesta osaa pitää hyvää huolta. Nykyaikaiset älypuhelimet ovat muuten hyvin suunniteltuja, mutta valitettavasti iPhone-laitteet eivät kestävyydeltään ole enää samaa luokkaa vanhojen Nokia-laitteiden kanssa. Tässä artikkelissa perehdytään siihen, miten voi pidentää uuden iPhone-laitteen käyttöikää suojaamalla puhelin tarpeeksi hyvin.

Millä tavoin suojakuoret voivat pidentää iPhone-laitteen käyttöikää?

Olet varmaan joskus tavannut ihmisiä, jotka ovat rikkoneet uuden iPhone 13-laitteen näytön heti ensimmäisen kahden viikon aikana laitteen saamisesta. Jos et itse halua olla tämä ihminen, kannattaa hankkia laitteelle heti sen saatua sekä hyvä suojakuori että mahdollisesti lasinen näytön suojakilpi, joka suojaa näyttöä rikkoutumiselta ja naarmuilta.

Kun älypuhelimellasi on hyvät suojakuoret, ei laite vahingoitu normaalissa käytössä, mikä itsessään pidentää laitteen käyttöikää. Jos laite tipahtaakin vahingossa asfaltille, ei sillä ole merkittäviä vaikutuksia laitteen toimivuudelle. Vaikka digilaitteet luonnollisesti vanhenevat ajan myötä, pystyy laitteen osia yleensä vaihtamaan melko helposti. Toisaalta, jos laite rikkoutuu liian pahasti vahingon sattuessa, tai jos laitteen näyttö on täysin sirpaleina, tulevat korjaustyöt olemaan luonnollisesti kalliimmat ja tällöin on parempi ostaa kokonaan uusi laite. Hyvän suojauksen avulla voi siis varmistaa sen, että laite toimii hyvin jopa vuosia. Yleensä iPhone laitteet on suunniteltu kestämään pidempään, mutta tämä toteutuu vain, jos laitteesta pitää hyvää huolta.

Valitse puhelimen suojakuoret omien käyttötapojesi perusteella

Ihmiset ovat erilaisia ja niin ovat puhelimen suojakuoretkin. Esimerkiksi rajua urheilua harrastava tai huolimaton ihminen tarvitsee erilaiset suojakuoret kuin huolellinen ja rauhallista elämää elävä ihminen. Onneksi suojakuoria löytyy monenlaisia tarpeita varten ja osa suojakuorista on suunniteltu kestämään korkeitakin pudotuksia ja vettä. Toki tavallisetkin suojakuoret suojaavat puhelinta, mutta aina ne eivät ole riittävän kestävät, jos henkilö harrastaa esimerkiksi vaellusta ja kiipeilyä. On siis hyvä miettiä, miten hyvin digilaitteistaan yleensä osaa pitää huolta ja valita suojakuoret sen mukaisesti.

Ota huomioon myös ilmasto ja sääolosuhteet

Myös sääolosuhteilla on vaikutusta suojakuorien valintaan, sillä kaikki materiaalit eivät toimi hyvin kaikkialla. Esimerkiksi hyvin lämpimässä ilmastossa kaikki muoviset suojakuoret eivät toimi hyvin, sillä muovi saattaa sulaa hyvin kuumissa olosuhteissa. Tällaisessa ilmastossa ollessaan kannattaa siis mieluummin hankkia vaikka lasiset suojakuoret.

Toisekseen, jos elää ilmastossa, jossa sataa usein, on todennäköisesti parempi hankkia sellaiset suojakuoret, jotka kestävät vettä ja suojaavat laitetta kosteusvaurioilta. Esimerkiksi veneilyä harrastavat pitävät puhelintaan yleensä erillisessä vedenkestävässä pussissa siltä varalta, että laite tippuu veteen.

Mitä uudempi laite, sitä paremmin se on syytä suojata

Jos omistaa hyvin uuden iPhone-laitteen, on luonnollisesti hyvä suojata laite mahdollisimman hyvin, jotta ei joudu hankkimaan uutta digilaitetta liian pian pelkän viattoman vahingon takia. iPhone 13 puhelimen kuoret eivät ole ollenkaan kalliita verrattuna itse laitteen hintaan ja myös valikoima on laaja, sillä kyseessä on uusin iPhone-malli. Yleensä jo tavalliset halvat puhelimen kuoret auttavat suojaamaan tarpeeksi hyvin, joten suojakuoriin ei todellakaan tarvitse investoida suuria summia rahaa.

Yhteenveto

Suojakuorilla on siis valtava merkitys sille, miten pitkään iPhone-laitetta pystyy käyttämään. Kun säästää rahaa, ei todennäköisesti halua tuhlata rahaa puhelimen korjauksiin tai uuteen älylaitteeseen, joten on parempi, että osaa suojata laitteensa kolhuilta, joita on vaikea välttää aktiivisessa käytössä.