spot_img
KotiUutisetMiten ethereum voisi muuttaa tulevaisuuden rahankäyttöä?

Miten ethereum voisi muuttaa tulevaisuuden rahankäyttöä?

Ethereum kuuluu uusimpien kryptovaluuttojen joukkoon ja se on kehittyneempi kryptovaluutta kuin esimerkiksi bitcoin. Ethereum on digivaluutan lisäksi myös alusta monille muille kryptovaluutoille sekä hajautetuille sovelluksille.

Jos ei ole koskaan tutustunut digitaalisten valuuttojen hyödyntämään teknologiaan, tämä saattaa kuulostaa hieman monimutkaiselta. Kyseessä on kuitenkin kryptovaluutta ja siihen liittyvä alusta, joka tarjoaa monia mahdollisuuksia tulevaisuuden rahankäyttöön.

Mikä on ethereum?

Moni on varmasti kuullut ethereumin pohjalla toimivasta ether-valuutasta, joka on ollut esillä uutisissa ja sijoitusmarkkinoilla. Itse ethereum on kuitenkin paljon laajempi konsepti ja sitä voisi kutsua kryptoalustaksi, jonka pohjalta pystyy rakentamaan vaikka mitä. Useimmiten ethereumia käytetään pohjana esimerkiksi erilaisille kryptovaluutoille, hajautetuille sovelluksille ja älysopimuksille.

Se hyödyntää samanlaista lohkoketjuteknologiaa kuin bitcoinkin. Lohkoketju muodostuu koodeista, jotka liitetään ketjun jatkoksi aina, kun joku siirtää digivaluuttaa toiselle tilille. Lohkojen tapahtumat ovat kaikille täysin avoimia, mutta kaikki osapuolet pysyvät anonyyminä.

Lisäksi lohkojen käyttäjät pystyvät luomaan älysopimuksia, jotka aktivoituvat, kun tietyt ehdot täyttyvät. Älysopimukset mahdollistavat luottamuksen muodostumisen sopimuksen osapuolten välillä. Kyseessä on siis tietoturvallisuudeltaan kehittynyt järjestelmä, jota on hyvin vaikea hakkeroida.

Ethereumiin voi tutustua tarkemmin osoitteessa https://osakekoulu.com/ethereum-kurssi/.

Miten ethereumia nykyään käytetään?

Ethereum on tunnettu eritysesti sijoittamisen maailmasta, vaikka kyseessä on hyvin erilainen tapa sijoittaa kuin esimerkiksi osakesijoittaminen. Kryptovaluuttojen tapaan ethreumin kurssi heilahtelee paljon ja tavallaan digivaluuttaan sijoittaminen on kuin uhkapeliä.

Toisaalta ethreumia käytetään myös joissain tapauksissa isojen pääomien siirtämisessä tai rahan lähettämisessä ulkomaille. Vaikka kryptovaluuttojen käyttö liitetään usein rikolliseen toimintaan, vain pieni prosenttiosuus on todellisuudessa rikollista toimintaa.

Lisäksi ethreumin hyödyntämä teknologia on kiinnostanut monia yrityksiä ja sen pohjalta onkin kehitelty uudenlaisia sovelluksia ja digipalveluita.

Monet kryptovaluutat perustuvat ethreumiin

Ethreum on pohjana monille muille digivaluutoille ja esimerkiksi litecoin on rakennettu sen pohjalle. Moni kryptosijoittaja tykkääkin siksi investoida ether-valuutan rinnalla myös muihin samalla alustalla toimiviin valuuttoihin.

Toki, jos kryptovaluuttaa haluaa käyttää myös maksutapana, on suositumman kryptovaluutan käyttö parempi idea. Jotkut verkkokaupat ovat jo alkaneet testailla kryptovaluuttoja maksutapana sivustollaan, mutta yleensä valikoimissa ovat vain yleisimmin käytössä olevat digitaaliset valuutat.

Voisiko tässä olla pohja tulevaisuuden digitaaliselle maksuvälineelle?

Mikä tulee ethereumin ja sen pohjalla toimivien kryptovaluuttojen käyttöön maksutapana tulevaisuudessa, on tällä teknologialla varmasti potentiaalia. Vaikka tällä hetkellä kryptovaluuttoihin investoiminen ei ole taloudellisesti kannattavaa, voi kryptovaluuttojen kursseja kenties tulevaisuudessa tasoittaa eri keinoilla.

Esimerkiksi Cardano käyttää pitkälti ethereumin teknologiaa, mutta sitä ei tarvitse louhia yhtä paljon kuin muita kryptovaluuttoja. Tämä onkin edistystä kryptovaluuttojen markkinoilla, jotka ovat pitkään perustuneet digivaluuttojen jatkuvaan ostoon ja myyntiin. Parhaassa tapauksessa kryptovaluutat voisivat tulevaisuudessa toimia kansainvälisenä valuuttana. Ethereumin teknologia tulee tässä kehityksessä olemaan avainasemassa.

Mitä ongelmia ethereumiin liittyy?

Ethereum ei ole tasavertainen maksutapa muiden valuuttojen rinnalla. Perinteisten valuuttojen kurssit perustuvat taloustilanteeseen ja inflaatioon, mutta kryptovaluuttojen kurssit heilahtelevat kysynnän ja tarjonnan mukaisesti. Jokaisella kryptosijoittajalla on siis omanlainen sijoitustaktiikkansa, mikä periaatteessa tarkoittaa muiden sijoittajien käytöksen ennustamista.

Jos ei kuitenkaan ole aikaisemmin sijoittanut, on liiankin helppo mennä valtavirran mukana, jolloin tulee tehneeksi vääränlaisia sijoituspäätöksiä. Suurin ongelma kryptovaluutoissa on edelleen se, että sijoittajat eivät voi ostaa valuuttaa täysin huolettomasti, vaan on aina oltava valmiina menettämään investoidut rahat.

Ethereumissa on edelleen paljon parantamisen varaa

Ethreumin teknologiaa pitää kehittää vielä pidemmälle, mikäli sen pohjalta haluaa oikeasti luoda uusia digitaalisia maksutapoja. Kyseessä on joka tapauksessa hyvin kiinnostava järjestelmä, joka tulee vielä tulevaisuudessa muuttamaan sitä, miten suhtaudumme rahankäyttöön.