spot_img
KotiUutisetOvatko kryptovaluutat hyvä väline säästämistä varten?

Ovatko kryptovaluutat hyvä väline säästämistä varten?

Moni mieltää säästämisen pankissa tehtävään säästämiseen; joka kuukausi siirretään osa tuloista säästötilille ja ajan kuluessa summa kasvaa isommaksi. Nykyaikana kryptovaluuttojen käyttö on yleistynyt ja yhä useampi hyödyntää niitä myös säästämisessä. Kryptovaluuttojen käyttöön liittyy kuitenkin tiettyjä seikkoja, jotka pitää ottaa huomioon, mikäli niihin haluaa sijoittaa. Tässä artikkelissa tutustummekin siihen, ovatko digitaaliset valuutat hyvä väline säästämistä varten.

Kryptovaluuttojen teknologia

Kryptovaluuttojen teknologian on sanottu olevan paljon nykyaikaisempi ja turvallisempi kuin esimerkiksi pankkien hyödyntämä teknologia. Digitaaliset valuutat perustuvat lohkoketjuteknologiaan, mikä tarkoittaa sitä, että matemaattisista algoritmeista koostuvat lohkot ovat loogisesti jonossa. Näihin lohkoihin on tallennettu kaikki bitcoinien myymisessä ja ostamisessa muodostuneet koodit, joihin pääsevät käsiksi vain lohkon jäsenet.

Taitavasti suunnitellun järjestelmän ansiosta lohkoja on hyvin vaikea hakkeroida, eivätkä valtio tai pankit pääse niihin mitenkään käsiksi. Tämä tekee kryptovaluutalla asioinnista turvallista, mikä on hyvä asia säästämisen kannalta.

Kryptovaluuttojen kurssien vaihtelut

Vaikka kryptovaluutta onkin suunniteltu turvalliseksi itsessään, se ei tarkoita, että sen kurssi olisi tasainen. Yksi kryptovaluuttoihin liittyvistä ongelmista onkin se, että niiden arvo muuttuu jatkuvasti kysynnän ja tarjonnan mukaisesti. Esimerkiksi Elon Muskin kommentit esimerkiksi bitcoineista ja dogecoineista ovat vaikuttaneet kyseisten kryptovaluuttojen suosioon. Lisäksi suuren suosion yllättäessä kysyntä voi ylittää tarjonnan, mikä tarkoittaa sitä, ettei kryptovaluuttaa pysty louhimaan yhtä nopeasti kuin sitä halutaan ostaa. Tämäkin vaikuttaa laskevasti kryptovaluuttojen kursseihin.

Epävakaa valuutan kurssi on säästämisen kannalta vakava ongelma, sillä omien säästöjen arvo saattaa hetkessä laskea valtavasti. Toisaalta tähän ongelmaan ollaan myös herätty ja kryptovaluuttojen kurssien tasoittamista varten on luotu erilaisia ongelmistoja. Erityisesti bitcoinrobotit ovat olleet ahkerasti käytössä, sillä bitcoinit ovat kaikkein suosituin kryptovaluutta. Nämä robotit toimivat algoritmien mukaisesti, jotka myyvät ja ostavat bitcoineja algoritmien lähettämien signaalien mukaan. Nämä signaalit saattavat perustua esimerkiksi uutisiin tai Elon Muskin kommentteihin, jotka yleensä vaikuttavat bitcoin kurssiin. Bitcoinrobotit ovatkin tehneet bitcoineihin sijoittamisesta turvallisempaa, sillä sijoittaja ei ole enää niin riippuvainen kryptovaluutan kurssin muutoksista. Tämä uusi innovaatio on siis säästäjällekin hyvä uutinen.

Säästämissuunnitelman tekeminen

Kryptovaluutalla säästäminen voi olla vaivalloisempaa kuin normaalilla pankkitilillä toimiminen, varsinkin silloin, jos ei ennestään ole tutustunut kryptovaluuttaan. Tästä syystä on hyödyllistä luoda erillinen säästämissuunnitelma, johon on merkitty erikseen tietoja budjetista ja sijoitussummista. Näin pysyt paremmin kärryillä siitä, mitä olet tekemässä ja mitä voit odottaa. Kryptovaluuttaan sijoittaminen on riskialtista ja tämä tulisi ottaa huomioon myös suunnitelmassa. Tärkeintä on pysyä tietyissä rajoissa, jos päättää investoida kryptovaluuttaan.

Kryptovaluutan ostaminen

Mikäli haluaa hyödyntää kryptovaluuttoja säästämissuunnitelmassaan, niitä pitää tietenkin ensin ostaa. Onneksi nykyään on useita turvallisia ja luotettavia tilinhallintapalveluita, jotka tekevät digitaalisen omaisuuden hallitsemisesta helpompaa. Jos siis etsii hyvää ohjelmistoa kryptovaluutan ostamiseen ja hallitsemiseen, kannattaa ensin lukea arvosteluja ja tutustua valikoimaan. Näin et vahingossa joudu huijatuksi, sillä kryptovaluuttojen maailmassa se on vakava ongelma. Anna tilitietosi vain sellaiselle sivustolle, johon tiedät voivasi luottaa.

Kannattako kryptovaluutoilla säästää?

Säästämisestä ja sijoittamisesta kiinnostuneena ihmisenä voi olla kiinnostavaa investoida nykyaikaiseen valuuttaan, jota pystyy hallitsemaan täysin itse. Pankkitilillä säästäessään joutuu jatkuvasti miettimään erilaisia valtion ja pankin määrittämiä sääntöjä ja maksuja, joita ei tarvitse miettiä kryptovaluutan tapauksessa. Toisaalta pankkitilillä säästäminen on ainakin vielä turvallisempaa ja varmempaa, mikäli haluaa olla varma siitä, että rahan arvo ei laske valtavasti lyhyessä ajassa. Voi toki olla, että tulevaisuudessa kryptovaluuttojen kurssien muutoksia pystytään tasoittamaan paremmin, jolloin digitaalisista valuutoista voi tulla perinteisten valuuttojen veroisia.