spot_img
KotiUutisetOpi säästämään bitcoinien avulla

Opi säästämään bitcoinien avulla

Kryptovaluuttojen on sanottu olevan tulevaisuuden maksuväline, joten nykyaikaiset investoijat ja säästämisestä kiinnostuneet ovat myös suunnanneet katseensa näihin uusiin valuuttoihin. Bitcoin on kryptovaluutoista kaikkein tunnetuin ja mikäli haluaa oppia säästämään bitcoinien avulla, on kiinnitettävä huomiota tiettyihin asioihin, joihin pääset tutustumaan tässä artikkelissa.

Onko bitcoineihin investoiminen kannattavaa?

Jos on vähänkään kuullut kryptovaluuttoihin investoimisesta, on saattanut perääntyä jo pelkästään sen takia, että kryptovaluutat ovat epävakaampia kuin normaalit valuutat. Tämä on ainakin totta bitcoinien tapauksessa, sillä Bitcoin kurssi riippuu enimmäkseen siitä, miten paljon kysyntää ja tarjontaa bitcoineille on. Koska bitcoineja on erikseen louhittava ja niitä voi louhia enintään 21 miljoonaa kappaletta, voi joskus käydä niin, että bitcoinien kysyntä on suurempi kuin louhittujen bitcoinien määrä. Viime vuosina bitcoinien kysyntä on ollut kasvussa, jolloin bitcoinin kurssikin on vaihdellut jonkin verran. Tästä syystä bitcoinin on kritisoitu olevan epävakaa sijoituskohde, joten bitcoineihin investoijan on siis oltava tietoinen bitcoiniin investoimisen riskeistä.

Toisaalta bitcoinin tapauksessa omat investoinnit eivät ole riippuvaisia tietystä pankista, vaan ne ovat täysin omissa käsissäsi. Bitcoiniin investoinut pystyy hallitsemaan rahojaan omassa bitcoin lompakossaan.

Tietoinen ja viisas sijoittaja voi tehdä bitcoinien tapauksessa hyviä voittoja, mikäli osaa investoida oikeaan aikaan. Tavallaan bitcoin on kuitenkin samantyyppinen sijoituskohde kuin muutkin pörssin sijoituskohteet, joihin liittyy myös riskejä. On nimittäin hankalaa arvioida, miten eri sijoituskohteiden kurssit muuttuvat.

Erityyppisiin bitcoineihin investoiminen

Jos päättää investoida bitcoineihin, on myös oltava tietoinen siitä, että on olemassa useita erilaisia bitcoineja. Ennen oli olemassa vain yhdenlaisia bitcoineja, mutta nykyään bitcoin on haarautunut eri valuuttoihin. Alkuperäinen bitcoinin valuutta on nimeltään Bitcoin (BTC). Haarautuneista bitcoinin valuutoista tunnetuimmat ovat Bitcoin Gold (BTG) ja Bitcoin Cash (BCH). Kaikilla näillä eri bitcoinin valuutoilla on oma kurssinsa, joten on hyvä tutustua eri valuuttoihin ennen sijoittamista. Aloittelija voi jopa osallistua bitcoinien sijoituskurssille, jonka kautta oppii paremmin bitcoinien perusteista ja niiden kursseista.

Mikäli haluaa oppia säästämään bitcoinien avulla, on opittava myös ymmärtämään, miten bitcoinin valuutan kurssi käyttäytyy ja pysyttävä kärryillä ajankohtaisista bitcoiniin liittyvistä uutisista.

Bitcoineilla säästämisen huonoja puolia

Viisas säästäjä ymmärtää myös, milloin investoiminen ei ole hyvä idea. Yleisesti voisi sanoa, ettei bitcoineihin investoimisen kuulu olla ratkaisu rahallisiin ongelmiin, sillä investoimiseen liittyy aina riskejä. Sama pätee myös normaaliin sijoittamiseen. Mikäli taloudellinen tilanne on valmiiksi tiukka, on hyvä pitäytyä normaalilla pankkitilillä säästämisessä. Toisekseen bitcoineihin ei kannata myöskään investoida, jos huomaa bitcoinin kurssien olevan selkeässä laskussa tai ei ole vielä kunnolla tutustunut bitcoinin valuuttojen ja kurssien toimintaan.

Vaikka on saattanut kuulla, että ihmiset ovat tienanneet bitcoinien avulla rahaa, on hyvä muistaa, ettei investoidessa voi olla koskaan varma taloudellisista hyödyistä.

Bitcoineilla säästämisestä harrastus

Bitcoineihin investoimisesta voi muodostua riskeistä huolimatta uusi ja kiinnostava harrastus, jonka kautta oppii lisää kryptovaluutoista ja sijoituskursseista. Mikäli on aiemmin sijoittanut normaalin pörssin kohteisiin, voi olla vaihtelun vuoksi kiinnostavaa sijoittaa kryptovaluuttoihin. Mikäli oma taloudellinen tilanne on tarpeeksi vakaa, voi bitcoineihin sijoittaminen olla hauska kokeilu.

Yhteenveto

Bitcoineilla säästämiseen liittyy erilaisia riskejä ja piirteitä, joita ei liity normaaliin säästämiseen. Jos on kuitenkin kyllästynyt normaalilla pankkitilillä säästämiseen ja sijoittamiseen, voisi bitcoin olla uudenlainen sijoituskohde. Samalla tutustuu erilaisiin bitcoinin valuuttoihin ja bitcoinin kurssin vaihteluihin. Bitcoiniin sijoittaminen on kuitenkin hyvä idea vain silloin, kun oma taloudellinen tilanne on tarpeeksi vakaa ja ymmärtää kryptovaluuttoihin sijoittamisen riskit.