spot_img
KotiUutisetKannattaako kryptovaluuttoihin vielä sijoittaa?

Kannattaako kryptovaluuttoihin vielä sijoittaa?

Kuplat ja innostuksen purkaukset tiettyjä kryptovaluuttoja kohtaan ovat yleisiä. Esimerkiksi Bitcoinin hinta on vaihdellut rajusti vuosien varrella. Positiivinen kohu sosiaalisessa mediassa, kuten Bitcoinin tapauksessa, on yksi polttoaineen lähde kryptovaluuttojen arvostuksille.

Hinnat vaihtelevat huomattavasti, kun sijoittajat lyövät vetoa kryptovaluuttojen arvojen nousun puolesta tai sitä vastaan. Spekulatiiviset vedot aiheuttavat nopeaa varojen tuloa tai menetystä. Suuret arvonmuutokset saattavat muutamassa päivässä johtaa siihen, että sijoituksen arvo on nolla.

Kryptovaluuttamarkkinat ovat edelleen suurelta osin sääntelemättömät, mikä merkitsee sijoittajille suurta riskiä ja epävarmuutta. Lisäksi monet pörssit, kuten Binance, eivät ole EU:n tai FIVA:n sääntelemiä. Suurin osa kryptosijoittajista suhtautuu positiivisesti Bitcoiniin, Ethereumiin, Cardanoon ja muihin kolikoihin, joilla on suuri markkina-arvo ja paljon huomiota lehdistössä.

Kaupankäyntialustalla on väliä

Kun olet aloittamassa kryptovaluuttojen kanssa, tärkeintä on valita tarpeisiisi sopivin kaupankäyntialusta. On muutamia ominaisuuksia, jotka erottavat yhden palveluntarjoajan toisesta, kuten sijoitusvaihtoehtojen valikoima ja sivuston käytettävyys. Sijoittamisen tulisi olla nopeaa ja helppoa, eikä sijoittamiseen saisi kuulua isoja kuluja.

Kryptovaluutat hyväksytään jo nyt yhä paremmin peruskaupankäynnissä, vaikka ne ovatkin edelleen erimielisyyttä aiheuttava valuutta. Monet sijoituspalveluyritykset eivät tarjoa kryptovaluuttoja tai ovat rajoittaneet myynnin tiettyihin maihin. Kaupankäyntialustaa valitessasi kannattaa kiinnittää huomiota varsinkin käytettävyyteen, turvallisuuteen, monipuolisuuteen ja tietenkin myös maksuihin.

Kryptovaluuttoja kehitetään jatkuvasti

Kryptovaluutat ovat jo saavuttaneet mainetta rahoitusmarkkinoilla viime vuosina, ja jopa ne, jotka epäilivät niiden mahdollisuuksia laajamittaiseen käyttöönottoon, ovat joutuneet myöntämään sen hyödyllisyyden. Kryptovaluutat ovat tulleet jäädäkseen, ja niiden sovellukset kehittyvät jatkuvasti. Bitcoin on epäilemättä markkinoiden tunnetuin ja arvokkain kryptovaluutta. Sen arvon odotetaan kaiken lisäksi nousevan merkittävästi monien vuosien ajan.

Nyt voi olla hyvä aika lähteä mukaan tähän uuteen alaan, ennen kuin kryptovaluuttojen hinnat nousevat pilviin. Kryptovaluuttojen ostaminen verkosta on nykyisin yksinkertaista ja nopeaa sekä turvallista. Yksi mielenkiintoisista kryptoprojekteista monen sijoittajan mielestä tällä hetkellä on Cardano, josta alla lisää.

Cardano haastaa Bitcoinin ja Ethereumin

Cardano on ainutlaatuinen kryptovaluutta, joka kiinnostaa sekä vasta-alkajia että asiantuntijoita. Se on yksi suosituimmista digitaalisista valuutoista, ja se on saatavilla monissa suurimmissa pörsseissä. Cardanolla on vahvuuksia sen kehityksessä, visiossa ja energiankulutuksessa. Kehitysprosessin aikana on keskitytty yhteistyöhön sekä kuluttajien kanssa että muiden kryptoasiantuntijoiden tekemien vertaisarviointien kautta.

Tavoitteena on, että Cardanon lohkoketjuteknologia on yhteentoimiva ja kommunikoi muiden kryptovaluuttojen kanssa. Energiankulutuksen osalta Cardano on huomattavasti edellä esimerkiksi Bitcoinia, koska sen Proof-of-Stake-protokolla kuluttaa vain sen verran sähköä kuin siihen liittyvät tietokoneet.

Suurta kurssiheiluntaa

Vaikka Cardano on ollut alalla jo vuosia, se on silti vielä suhteellisen nuori verrattuna Bitcoiniin, joka ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 2009. Yksi syy Cardanon kurssivaihteluihin on se, että uusi tulokas on vasta löytämässä jalansijaa ja vakiinnuttamassa asemaansa kryptovaluuttana.

Bitcoin ja muut kryptovaluutat liittyvät toisiinsa monin tavoin ja Bitcoin vaikuttaa esimerkiksi valuuttakurssinsa kautta merkittävästi muiden kryptovaluuttojen hintaan. Bitcoinin menestys maailmanlaajuisena valuuttana on auttanut vahvistamaan sijoittajien luottamusta muihin kryptovaluuttoihin. Cardanon kilpailulla Ethereumin kanssa voi olla suuri vaikutus kryptovaluuttamarkkinoihin.

Vaikka virtuaalivaluutan hinta saattaa rauhoittua sen jälkeen, kun se on noussut satoihin tai tuhansiin euroihin, volatiliteetti ei todennäköisesti silti hellitä. On ratkaisevan tärkeää sijoittaa vain ne rahat, jotka olet valmis menettämään, ja välttää lainaamista sijoittamisen vuoksi. Vaikkakin Bitcoin on ollut markkinoilla jo yli 10 vuotta, kokonaisuudessaan kryptovaluutat ovat vielä tuore sijoituskohde. Alalla on paljon mahdollisuuksia sijoittajille ja uusia valuuttoja syntyy kuukausittain.