spot_img
KotiUutisetKarkkibuffetin luominen: Näin onnistut

Karkkibuffetin luominen: Näin onnistut

Karkkibuffat ovat kasvattaneet suosiotaan viimeisen vuosikymmenen aikana ja ne sopivat niin häihin kuin synttärikekkereillekin. Karkkien valitseminen on varmasti hauskin osa karkkibuffetin järjestämistä. Kuinka sitten onnistut karkkibuffetin luomisessa?

Karkkien koko, väri ja muoto

Jotta juhlien ruokatarjoilu menisi yksiin juhlien teeman ja värimaailman kanssa, olisi sinun pidettävä huolta myös pienistä yksityiskohdista ja varmistettava, että tarjoilusi kulkevaqt sopusoinnussa juhliesi teeman kanssa. Aivan ensimmäiseksi sinun olisikin otettava huomioon juhliesi värimaailma ja ajateltava juhliesi ulkonäköä ja tunnelmaa.

Kahden tai kolmen sävyn yhdistelmä näyttää yleensä visuaalisesti kaikista miellyttävämmältä. Onko juhlien teema vaikkapa punainen? Siinä tapauksessa valitse punaisia, pinkkejä ja vaikkapa persikan värisiä karkkeja. Jos juhliesi teema on violetin sävyinen, valitse karkkibuffettiisi sinisen, vihreän ja violetin sävyisiä herkkuja.

Myös karkkien koko ja muoto ovat tärkeitä tekijöitä. Valitessasi karkkeja sinun olisi mietittävä buffetissasi olevien karkkien kokoa. Karkkien koko vaikuttaa buffetin visuaalisuuteen, mutta myös budjettiisi. Pienemmät karkit eivät täytä kuppeja tai paperipusseja yhtä nopeasti kuin suuret karamellit. Suuremmat karkit, kuten vaikkapa mansikan muotoiset sokerikarkit, auttavat täyttämään astiat ja paperipussit nopeammin.

Buffettia suunnitellessasi sinun olisikin myös otettava budjettisi huomioon.

Tietyt karkit voivat maksaa enemmän kuin toiset karkit. Varmista siis, että otat karkkien hintaerot huomioon suunnitellessasi budjetiasi ja buffettiasi. Älä valitse karkkeja sokkona, vaan tarkasta aina niiden hintalaput.

Suosittelemme, että valitset muutama kalliimpi ja uniikimpi karkki, muutama keskihintainen herkku ja paljon edullisempia karkkeja. Näin varmistat, että buffetti ei jätä tuntuvaa lommoa kukkaroosi, ja että kaikille vieraillesi löytyy varmasti jotakin mielesitä. Jotkut karkit ovat suositumpia kuin muut, jonka seurauksena ne voivat loppua nopeammin karkkibuffetissasi. Osta siis enemmän suositumpia karkkeja, jos budjettisi vain suinkin sallii.

Suunnittele ja tee taustatutkimusta siitä, mistä ostat karkkisi

Seuraava asia, joka sinun on otettava huomioon on se, mistä aiot ostaa karkkisi. Onko aikomuksenasi hankkia ne supermarketista itse, vaiko kenties tilata netistä tukkuna? Halvin aika ostaa karkkeja on aivan lomien jälkeen, kuten esimerkiksi joulun, ystävänpäivän, tai pääsiäisen jälkeen. Voit ostaa esimerkiksi Haribon karkkeja Discandoo.com-osoitteesta.

Ennen kuin teet tilauksen, määrittele, kuinka monta vierasta on tulossa ja kuinka paljon karkkeja haluat varata yhdelle vieraalle. Mieti, millaisia astioita käytät buffetissasi. Pienet astiat täyttyvät luonnollisesti nopeammin kuin suuret, mikä taas voi tarkoittaa sitä, että karkkia menee vähemmän. Jos annat vieraillesi suuret kupit, moni vieras voi innostua ottamaan enemmän karkkia kuin hän jaksaa syödä. Tämä tarkoittaa, että buffetistasi koituu ruokahävikkiä ja osa vaivalla hankituista ja valituista karkeista voi päätyä roskiin.

Loitpa sitten pinkkinä hehkuvan buffetin tai hillitymmän salmiakkibuffetin, karkkibuffetti tuo hauskan, mielenpainuvan ja värikkään lisän juhliisi. Sen luominen on paitsi hauskaa, myös palkitsevaa. Hauskoja suunnittelu- ja herkutteluhetkiä.