spot_img
KotiUutisetLainaa helposti ja nopeasti

Lainaa helposti ja nopeasti

Elämä saattaa joskus yllättää siten, että tarvitaan rahaa äkillisen matkan tai jonkin muun syyn takia. Silloin kannattaa hakea lainaa, jonka saa ilman vakuuksia. Vakuudetonta lainaa hakiessa ei tarvitse selitellä, mihin aikoo haettavan lainan käyttää. Lainalle ei myöskään tarvitse kysellä takaajia. Lainaa saa tarvittaessa nopeasti, oli kyse sitten yllättävästä tai suunnitellusta menosta. Vakuuksia ei tarvitse selvitellä eikä pankkiasiointiin tarvitse käyttää aikaa. Lainanotto käy helposti ja nopeasti.

Lainatarjous nopeasti

Lainatarjouksen saa nopeasti pian hakemuksen tekemisen jälkeen. Lainan hakeminen onnistuu helposti myös älypuhelimella. Lainahakemuksia käsitellään ympäri vuorokauden, myös pyhäpäivinä eikä viikonloppukaan tuo poikkeusta käsittelyaikaan. Lainatarjouksen voi hyväksyä tai hylätä, joten pelkkä lainahakemus ei vielä sido mihinkään. Vakuudettomat lainat ovat joustavia ja takaisinmaksun ehdoista voi sopia. Kuukausittain maksettavan lainanlyhennyksen määrän voi sopia. Joku voi haluta lyhentää lainaa minimisummalla, joku toinen taas haluaa lyhentää lainaa mahdollisimman paljon, jotta pääsee lainasta nopeammin eroon. Väliin mahtuu monenlaisia eri vaihtoehtoja. Lainan takaisinmaksuun on mahdollista sopia myös maksuvapaista kuukausista, jolloin lainaa ei lyhennetä, vaan lainasta maksetaan ainoastaan kuukausittaisen koron määrä. Taloudellisen tilanteen niin salliessa lainaa on mahdollista maksaa takaisin myös etuajassa.

Edellytykset

Vakuudetonta lainaa voi saada 20-vuotias henkilö, jolla on säännölliset tulot ja pankkitili Suomessa. Maksuhäiriömerkinnät estävät lainan saamisen, joten raha-asiat kannattaa hoitaa niin hyvin, ettei merkintöjä tule. Lainaa hakiessa ilmoitetaan kaikki lainaan liittyvät kulut, joten piilokuluista ei tarvitse olla huolissaan. Lainan takaisinmaksu tapahtuu sovitun maksuaikataulun mukaan. Moni lainantarjoaja lähettää lähestyvästä maksupäivästä muistutuksen sähköpostiin. Mikäli jotain yllättävää tapahtuu, eikä rahat riitä tilapäisesti lainan lyhentämiseen, on mahdollista sopia joustavasta maksuvapaasta. Mikäli tulot muuttuvat pysyvästi, kannattaa lainan maksuaikataulua muuttaa laina-aikaa pidentämällä. Tällöin kuukausittain maksettava erä on pienempi. Maksupäivän muuttaminen on myös mahdollista, jos uudessa työpaikassa palkka maksetaankin kuukauden lopussa kuun puolivälin sijaan.

Lainan määrä

Lainaneuvos.fi-palvelun kautta lainaa voi hakea 2000 eurosta 50 000 euroon asti. Rahoitusyhtiöt ja pankit tekevät arvion siitä, kuinka paljon lainaa voidaan myöntää. Lainalle määritetään korko, joka riippuu esimerkiksi haettavasta lainasummasta. Lainan tarkempiin ehtoihin pääsee tutustumaan perehtymällä lainatarjoukseen. Lainan saa nopeasti tilille heti hakemuksen käsittelyn jälkeen. Nopeimmillaan lainan saa tilille muutamassa tunnissa, mutta kannattaa kuitenkin varautua siihen, että rahojen saamiseen voi mennä muutama arkipäivä. Maksutapa riippuu siitä, minkä lainatarjouksista olet valinnut. Lainoja kannattaa kilpailuttaa, sillä jos lainaa on mahdollista saada aikaisempaa pienemmillä koroilla, kannattaa lainoja yhdistellä. Vanhoista pikavipeistä kannattaa hankkiutua eroon ottamalla uusi yhdistelylaina, sillä uutta lainaa saa todennäköisesti paljon edullisimmilla ehdoilla. Joskus lainaa kannattaa hakea toisen henkilön kanssa, koska yhteishakijan kanssa haetun lainan saa todennäköisemmin. Yhteishakijana voi olla perheenjäsenen lisäksi vaikkapa joku muu sukulainen.

Lainan kustannukset

Vakuudettomassa lainassa on usein hieman korkeampi korko kuin vakuudellisissa lainoissa. Hintaero selittyy sillä, että vakuudettomissa lainoissa lainantarjoaja ei saa takuuta lainan takaisinmaksusta, esimerkiksi asuntoa tai muuta omaisuutta. Korkeampi korko tasoittaa lainantarjoajalle aiheutunutta riskiä. Erilaisia lainantarjoajia on paljon, joten kilpailua ja valinnanvaraa riittää. Lainan kokonaiskustannus muodostuu lainakorkojen lisäksi tilinhoitomaksusta, nostoprovisiosta ja aloitusmaksuista. Matala korko ei aina tarkoita edullista lainaa. Huolehti vain, että sinulla reaalisesti on mahdollisuus hoitaa lainasi.

Vakuudeton laina on usein varsin edullinen vaihtoehto, ja kannattaakin selvitellä tarkemmin minkälaisia vaihtoehtoja on saatavilla, ja vertailla niitä huolellisesti lainaa hakiessaan. Vakuudettomissa lainoissa on usein lyhyehkö takaisinmaksuaika verrattuna esimerkiksi kymmenien vuosien asuntolainaan, joten pelkkä lainan koron määrä ei välttämättä kerro koko totuutta. Jos tarvitset vakuudetonta lainaa nopeasti, ja saat maksettua sen pian takaisin, ei korkeammasta korosta ole välttämättä suurta haittaa. Lainaa hakiessa saat tietää myös lainan todellisen vuosikoron, joten eri lainojen vertaileminen keskenään on helppoa.